Afvalsoorten

De beste prijs voor postcode:

Welke container heb ik voor mijn klus nodig?

M&M Containerservice onderscheidt 6 afvalsoorten. Voor iedere afvalsoort kun je hier containers huren.

Bouw- en sloopafval is de verzamelnaam voor bijna álle soorten afval die vrijkomen wanneer je iets verbouwt of sloopt. Wil je een bouw- sloopcontainer huren voor slopen van een wandjen of de hele garage of tuinhuisje? Dan is een container voor bouw- en sloopafval dé oplossing! M&M Containerservice scheidt het bouwafval en het sloopafval zoveel mogelijk. En dat levert zowel ecologische als economische voordelen op.  Ruim 80% van het bouw- en sloopafval kan zo weer ingezet worden als grondstof. Wat mag er WEL in de container voor bouw- en sloopafval? Hout, puin, isolatiemateriaal, metaal, gips, gibo-blokken, gipsplaten, glas, plastic en papier. Wat mag er NIET in de container voor bouw- en sloopafval? Asbest, asbestgelijkend materiaal, autobanden, gevaarlijk afval, bitumineus afval, lithium batterijen, accu’s en drukhouders.   1 matras is toegestaan, op extra matrassen rust een toeslag van € 25,00 per stuk. Koel- en vrieskast(en) kennen een toeslag van € 36,50 per stuk.
Huur container

Groenafval is het afval uit je tuin. Huur een container wanneer je tuin een make-over krijgt of als je simpelweg je heg gaat snoeien.

Het groenafval dat we inzamelen gaat naar een vergistingsinstallatie of een composteerbedrijf. Daar wordt het afval omgezet tot groen gas of stroom. Het afval dat overblijft laten we composteren. Daarna kan het als bodemverbeteraar worden gebruikt. Bomen en boomstronken verkleinen we tot houtsnippers. Ook uit deze houtsnippers is prima energie te winnen. Een mooie kringloop, dus!

Wat mag er WEL in een groenafvalcontainer?
Takken, snoeiafval, bladeren, grasmaaisel, boomstammen en -stronken.

Wat mag er NIET in een groenafvalcontainer
Grote hoeveelheden grond, tuinhout van schuttingen of tuinhuisjes, plastic of kunststoffen bielzen, stenen, afvalstoffen die niets met de tuin of met groen te maken hebben.


Huur container

Onder grofvuil verstaan wij onder andere oude meubels en inrichting welke niet meer geschikt zijn voor een kringloopwinkel. Wil je een grofvuilcontainer huren, omdat een zolder of volledige woning moet leeghalen? Gaan we regelen! M&M Containerservice brengt het grofvuil eerst naar een sorteerinstallatie. Daar wordt het afval verkleind, zodat de verschillende materiaalsoorten makkelijker te scheiden zijn. Hout, metaal en kunststof worden daarna weer als grondstof gebruikt. Wat mag er WEL in een grofvuilcontainer? Kasten, bedden, 1 matras, vloerbedekking (max 5% van de containerinhoud), linoleum, vloerzeil, keukenbladen, stoelen, banken, tafels, elektrische apparaten, plastic, schuttingdelen, geïmpregneerd hout, papier. Wat mag er NIET in een grofvuilcontainer Asbest, asbestgelijkend materiaal, autobanden, gevaarlijk afval, bitumineus afval, lithium batterijen, accu’s en drukhouders.   1 matras is toegestaan, op extra matrassen rust een toeslag van € 25,00 per stuk. Koel- en vrieskast(en) kennen een toeslag van € 36,50 per stuk.
Huur container

Onder grondafval verstaan wij natuurlijk materiaal uit de bodem. Denk bijvoorbeeld aan tuinaarde, graszoden en klei. Aan de slag met je groene vingers? Dan kun je vast een grondafval-container gebruiken!

Wat mag er WEL in een grondafvalcontainer?
Schone aarde, zand, graszoden, klei.

Wat mag er NIET in een grondafvalcontainer
Grond afkomstig van industrieterreinen, boomstronken of -wortels, grond vervuild door steen, plastic, papier, glas of ander afval, grond vervuild door olie of andere vloeistoffen, asbesthoudende materialen, asbestgelijkende materialen, niet-bitumineuze afvalsoorten.


Huur container

Onder houtafval verstaan wij bijna alle houttoepassingen, die je in en om je huis tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan uw meubels, deuren en kozijnen. Zijn je houten kozijnen aan vervanging toe? Huur een houtafval-container! Wij verwerken hout tot grondstof voor de productie van bijvoorbeeld pallets, klossen of spaanplaat. Of we leveren het aan bio-energiecentrales. Daar wordt er duurzame energie mee opgewekt.   Wat mag er WEL in een houtafvalcontainer? Kozijnen, deuren, keukenkasten, bureaus, spaanplaat, MDF, zachtboard, hardboard, panlatten.   Wat mag er NIET in een houtafvalcontainer Bielzen, geïmpregneerd houtwerk, vers hout van snoeiwerkzaamheden (dit kun je afvoeren als groenafval), afvalsoorten anders dan hout.
Huur container

Schoon puin (oftewel steen) is wat vrijkomt bij bouw- en sloopwerkzaamheden. Tijd voor een grote verbouwing? Een puin-container komt jouw kant op!

Met innovatieve technieken recyclen wij puin tot bouwstoffen voor nieuwe producttoepassingen. Zo krijgt jouw puin een nieuw leven in de utiliteitsbouw, de wegenbouw of de woningbouw.

Wat mag er WEL in een puincontainer?
Bakstenen, dakpannen, tegels, (gewapend-) beton, kiezels.

Wat mag er NIET in een puincontainer
Niet-steenachtige materialen, gasbeton, asbest of asbestverdacht materiaal, dakgrind.


Huur container

Heb je vragen?

We helpen je graag!

Heb je nog vragen over een container of over een afvalsoort? Kijk bij onze veelgestelde vragen of neem direct contact met ons op. Ons team van professionals neemt de tijd voor je en denkt met je mee.