5 tips om je afvalcontainer efficiënt te vullen

De beste prijs voor postcode:

Een verbouwing geeft vaak meer afval dan je hebt ingeschat. Lastig! Want zo lijkt die grote container ineens een stuk kleiner. We geven je 5 tips om je container zo goed mogelijk te vullen.

1. Stapel afval niet hoger dan 20 cm boven de rand

Als je goederen te hoog opstapelt in een container, kunnen die van de rand glijden. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren, zeker tijdens het vervoer van de afvalcontainer op de snelweg. Bovendien kost het je meer geld. Voor te hoog gestapeld afval betaal je een toeslag voor Bouw en Sloopafval van € 40,- per m³. Stapel je afval daarom niet hoger dan 20 cm boven de rand van de afvalcontainer!


2. Bied alleen de toegestane afvalstromen aan

M&M Containerservice heeft een speciale container voor vrijwel elke afvalstroom. Let wel op: je mag een container alleen gebruiken voor afvalstroom waarvoor die bedoeld is! Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om bouwafval toe te voegen aan container voor groenafval. Materialen als golfplaten, asbest en asbestgelijkende materialen zijn in geen enkele afvalcontainer toegestaan. Lees hier meer over de regels met betrekking tot de toegestane afvalsoorten per container.


3. Laat materialen niet uitsteken

Sommige afvalstromen leiden al snel tot uitstekende materialen. Denk aan lange houten balken bij de sloop van een tuinhuis of lange stalen rails bij de verbouwing van een woning. Probeer deze materialen zo laag en horizontaal mogelijk in de container te plaatsen. In een (ongelijkmatig) beladen afvalcontainer is het risico op schuin omhoog uitstekende balken flink vergroot. Dat is niet toegestaan in verband met de veiligheidsrisico’s.


4. Zorg dat de afvalcontainer goed bereikbaar is
Heb je de container gevuld en laat je deze weer ophalen? Zet hem dan op een plek die voor de vrachtwagen makkelijk bereikbaar is. Plaats dus geen auto’s of andere objecten rondom de afvalcontainer. Kan de vrachtwagen er toch niet bij? Dan kost deze vergeefse rit je € 90 excl. BTW. Dat wil je natuurlijk voorkomen!


5. Voorkom glijdend en vallend afval
Sommige afvalsoorten brengen meer glij- en valrisico met zich mee. Zo is een container zand bijvoorbeeld veel stabieler dan gladde gestapelde planken. Die kunnen tijdens het vervoer gaan glijden en dat kan gevaarlijke situaties opleveren, zeker als de afvalcontainer tot boven de rand is belast. Zorg er daarom altijd voor dat het afval niet van de container kan vallen!